جاذبه های گردشگری استان هرمزگان

جاذبه های گردشگری استان هرمزگان

استان هرمزگان

شنبه 31 تیر 1396
3343

1. آبشار تزرج

آبشار تزرج حاجی آباد در 175 کیلومتری شمال بندرعباس  در جاده منتهی به روستای برآفتاب واقع شده است، تزرج یکی از نقاط کوهستانی این شهرستان می باشد که در جاده منتهی به روستای برآفتاب واقع شده است. آبشار تزرج، از ارتفاعات پیرامون روستا سرازیر می‌شود، یکی از زیباترین آبشارهای مناطق جنوبی ایران است و جذابیت خاصی به این روستای گرم جنوبی بخشیده است و اطراف آبشار از نخل و گیاهان طبیعی پوشیده شده است.

2. عمارت کلاه فرنگی

عمارت کلاه‌فرنگی واقع در بخش مرکزی شهرستان بندر عباس و یکی از نقاط دیدنی استان هرمزگان در جنوب ایران است.
عمارت کلاه فرنگی گمرک قدیمی و تاریخی شهر بندرعباس و محل تجارتخانه داخلی و خارجی بوده‌است ومربوط به دوره صفویه می‌باشد.این عمارت در مجاورت اسکله قدیمی بندرعباس در بلوار طالقانی قرار دارد. از آنجا که این عمارت از معماری اروپایی آن دوره تأثیر گرفته، مثل تعداد زیادی از عمارات دوره قاجاریه به‌عمارت کلاه‌فرنگی معروف است.بنای این عمارت به دوران صفویه تعلق دارد و سابقاً اداره‌ گمرک بندرعباس در آن قرار داشت. این عمارت در مجاورت اسکله قدیمی بندرعباس در بلوار طالقانی قرار دارد. از آنجا که این عمارت از معماری اروپایی آن دوره تأثیر گرفته، مثل تعداد زیادی از عمارات دوره قاجاریه به عمارت کلاه‌فرنگی معروف شده است.

3. بندر کنگ

بندر کنگ در 6 کیلومتری شرق بندر لنگه قرار دارد. فاصله بندرکنگ تا بندرعباس 165 کیلومتر است. منطقه‌ای گسترده‌ ای است از توابع بخش مرکزی شهرستان بندر لنگه در استان هرمزگان واقع در جنوب ایران. بیشتر اهالی کنگ شافعی مذهب و فارسی زبان هستند و با لهجه بندری صحبت می کنند .بندر کنگ که قدمتی طولانی دارد یکی از شهرهای بندر لنگه به حساب می‌آید و در استان هرمزگان واقع شده است. 

4. آب گرم خورگو

در محور بزرگراه بندرعباس به سیرجان به فاصله ۶۳ کیلومتری آن راه آسفالت فرعی از طرف راست بزرگراه منشعب و به روستای خورگو منتهی می شود که در حوالی این روستا چشمه آب گرم خورگو واقع شده است. رودخانه آب گرم که از چشمه های آب گرم خورگو سرچشمه گرفته از کنار این آبادی گذشته و سرانجام به خلیج فارس می ریزد.این چشمه آب معدنی که تعداد آن ها سه چشمه است، از طریق جاده فرعی منشعب از جاده بندرعباس به سیرجان قابل دسترسی هستن. از دو راهی جاده بندر عباس سیرجان تا مظهر چشمه اول حدود ۲۸ کیلومتر فاصله است.آب چشمه اول از شکاف سنگ های آهکی مارنی خارج و وارد رودخانه خورگو می شود و آب این چشمه در ردیف آب های سولفات کلسیم همراه با منزیم و کلرو و سدیم و لرم است.چشمه دوم خورگو در یک کیلومتری شرق چشمه اول از شکاف سنگ های آهکی مارین به صورت جوشان از زمین می جوشد. در نزدیکی مظهر چشمه حوضچه ای به شکل دایره و به قطر ۳ متر بنا شده است. از آب این چشمه برای استحمام استفاده می شود و در ردیف آب های گوگردی با کاتیون های و آنیون های مختلف گرم است.دسترسی به چشمه سوم نیز از طریق جاده فرعی منشعب از جاده بندرعباس، سیرجان امکان پذیر است. از بندرعباس تا دو راهی خورگو ۳۰ کیلومتر است و از دو راهی تا مظهر چشمه در حدود ۲۰ کیلومتر فاصله است. در کنار مظهر چشمه حوضچه ای جهت استحمام وجود دارد و آب چشمه در ردیف آب های گوگردی با کاتیون ها و آنیون های مختلف گرم است.

5. پل لاتیدان

پل تاریخی لاتیدان که به طولانی‌ترین پل تاریخی ایران نیز شهرت دارد در سال 1372 بر اثر وقوع سیلاب در نزدیکی روستای نیم کار شهرستان خمیر از خاک بیرون آمد.این پل با 500 سال قدمت و طول یک کیلومتر دارای 233 دهانه بوده که امروزه تنها 33 دهانه آن سالم و بیش از 200 متر آن قابل احیاء است.بخش‌هایی از این پل در سالهای 1379 و 1386 در دو مرحله با هزینه 80 میلیون تومان مرمت شده است.برای دیدن طویل‌ترین پل ایران باید به جنوب ایران و استان هرمزگان سفر کنید. در 50 کیلومتری غرب بندرعباس روی رود «کول» پلی بسیار بلند و طویل ساخته شده است که برای تجسم اندازه آن کافی است بدانید طول پل لاتیدان چیزی حدود سه برابر سی و سه پل اصفهان است.

نظر بدهید